Talot

Taloja on olemassa monia erilaisia ja myös talot on tietyllä tapaa omia taideteoksiansa. Jokainen talo on omanlaisensa ja jokaisessa talossa on omanlaisensa sisustus. Jokaisen taloon tekemä sisustus onkin oma taideteoksensa.

Välttämättä se ei aina siltä tunnu, kun katsoo sitä lapsiperheen sotkuista arkiasuntoa kaikkine yksityiskohtineen. Se on kuitenkin semmoinen pienen yhteisön, eli perheen pala kerrallaan toteuttama taideteos.

Kerrostalo

Kerrostalo on varmasti yksi yleisimmistä taloista sekä asumismuodoista maailmassa. Kerrostaloja on kaikkialla isoissa kaupungeissa ja niitä rakennetaan jatkuvasti lisää.

Nykyään onkin isona trendinä, että tehdään pienille tonteille entistä isompia ja etenkin korkeampia kerrostaloja. Se on tietyllä tapaa jopa hullua miten paljon ihmisiä ja perheitä survotaan asumaan samalle pienelle alueelle. Ei tarvitse sitten ihmetellä miten kaupunkialueella on paljon ihmisiä ja ruuhkia.

Rivitalo

Rivitalossa asuminen on hieman kevyempi versio kerrostalosta. Rivitalossakin voi asua lukuisia perheitä, mutta ei kuitenkaan likimainkaan yhtä paljon mitä kerrostaloissa. Rivitaloissa on pientä omaa rauhaa ja monesti jopa pieni oma piha jossa nautiskella ulkoilmasta. Kerrostalossa ainoa vaihtoehto on oma pieni ja ahdas parveke tai sitten yhteinen pieni piha.

Rivitaloasuminen on hyvä askel kohti omaa asuntoa siirtyessä pois edullisesta kerrostaloasumisesta.

Omakotitalo

Rivitalosta askel isompaan sekä rauhallisempaan asuntoon on tietenkin omakotitalo. Omakotitalossa asuminen on verrattain kalliimpaa sekä vastuullisempaa, mutta on se myös palkitsevaa. Omakotitalossa saat tehdä ja olla juuri niin kuin haluat. Omakotitalossa olet itsesi herra, mutta olet samalla myös vastuussa kaikista ylläpidollisista tehtävistä sekä mahdollisista remonteista.

Mökki

Monilla on mökkejä, mutta harva kuitenkaan asuu pysyvästi mökillä. Suomessa on kuitenkin hyvinkin mahdollista asua nykypäivänä ympäri vuoden mökillä.

Mökki asuminen on vielä omakotitaloasumistakin rauhallisempaa, sillä mökit on usein keskellä ei mitään luonnon rauhassa.